Eylül ayının gelmesiyle birlikte öğrenciler için yoğun dönem başladı. Bu yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerin gündeminde KYK bursları da yer alıyor. Burs ve kredi başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, detayları araştırıyor. Eylül ayının gelmesiyle birlikte KYK ve burs başvurusu araştırmaları yoğunlaştı. Peki üniversiteye yerleşen öğrenciler KYK burs başvurusunda bulanabilecek mi? KYK burs ve kredi başvuru ekranı açıldı mı, başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Eylül ayı itibariyle burs ve kredi başvuru araştırmaları yoğunluk kazandı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler ve halihazırda üniversite öğrencisi olanlar için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), geri ödemesiz burs ve geri ödemeli kredi imkanları sunuyor. KYK burs ve kredi ile birlikte yurt başvuruları için de araştırmalar devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından konuya ilişkin olarak yapılacak açıklama merak ediliyor. Bu yıl KYK burs ve kredi ile birlikte yurt başvuruları nereden, nasıl ve ne zaman yapılacak? Bu yıl öğrencilere ne kadar burs ve kredi ödemesi verilecek? İşte detaylar…

KYK BURS, KREDİ VE YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları henüz başlamadı ve konuya ilişkin olarak resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Ancak geride bıraktığımız yılı ele aldığımızda, söz konusu dönemde KYK yurt başvuruları, YKS yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 24 Ağustos tarihinde başlamıştı. Bir diğer yandan burs ve öğrenim kredisi başvuruları da geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde tamamlanmıştı. Bu yıl da benzer şekilde KYK burs ve yurt başvurularının benzer tarihlerde alınması bekleniyor.

KYK burs ödemeleri, hak sahibi öğrencilerin kimlik numarasının son hanesine göre ödeniyor. Bu yıl burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuçlar açıklandıktan sonra, KYK tarafından belirlenen tarihlerde kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler hesaplara yatırılacak. Ödemeler, her ayın 6. günü ile 10. günü arasında hesaplara yatırılacak.

KYK BURS ÖDEMELERİ NE KADAR?

KYK burs ve kredi ödemeleri genellikle yılbaşlarında zamlanıyor. Son alınan burs ödemelerinde tutarlar şöyleydi:

●       Lisans ve ön lisan öğrencilerine 1.250 TL

●       Yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL

●       Doktora öğrencilerine 3.750 TL

Editör: Öyküm Yavuz