Her seçim döneminde olduğu gibi bu 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere az bir süre kalmışken Uşakspor ve Stadyum meselesi seçime girecek siyasiler tarafından sıkça konuşulmaya ve bu iki konu üzerinden kampanya yürütme stratejisi devam ediyor.

3,5 yıl önce Gençlik ve Spor Bakarnı Dr. Muharrem Kasapoğlu’nun Uşak’ı ziyareti sırasında Uşak’a stad yapılma sözü vermesine rağmen bugüne kadar çivi dahi çakılamayan proje yeniden gündeme geldi.

Daha önce Bakan Kasapoğlu’nun ‘Kütahya Şehir Buluşmaları’ kapsamında Kütahya’ya 22.10.2022 tarihinde yaptığı ziyarette de Uşak’a verdiği  Şehir Stadyumu sözünü Kütahyalılara da vererek; “Kütahya şehir stadı projesinin çalışmalarına bugün itibariyle başlıyoruz. 2022 yılı içinde de temelini atacağız” stad sözü vermesi Uşak’ta tartışmalara neden olmuştu. Zira Bakan Kasapoğlu 3,5 yıl önce de Uşaklılara aynı müjdeyi vermişti. Daha sonra TBMM’deki 2023 Bütçe görüşmeleri sırasında Uşak eski milletvekili Durmuş Yılmaz Bakanlığa verdiği soru önergesinde “Uşak’a stadın yapılması için herhangi bir ödenek ayrıldı mı ? Evet veya Hayır demeniz yeterlidir” şeklindeki sorusu üzerine 2023 yılı bütçesinde ödenek ayrılmadığı ortaya çıkmıştı.

Şimdi ise Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bütçede ödeneği olmayan Uşak Yeni Şehir Stadı için ihaleye çıkma kararı aldıklarını ve bu ihalenin 30 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını açıklaması tartışmalara neden oldu.

Yılan hikayesine dönen Uşak Yeni Şehir Stadı ile ilgili durumlar şöyle gelişmişti;

Başkan Çakın; “Bakan Stad İçin Bize Söz Verdi”

2019 Mart Yerel Seçimlerine Ak Partiden Uşak Belediye Başkan Adayı olarak giren Mehmet Çakın, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun kenti ziyaret ettiğini ve amatör futbol kulüpleri başta olmak üzere farklı spor dallarının temsilcileriyle bir araya geldiğini belirterek “Mehmet Kasapoğlu, yaklaşık 2 hafta önce ilimizi ziyaret ettiler ve yeni yapılacak stadyum ile 2 mahalleye butik yüzme havuzunun sözünü verdiler. Bizler göreve geldiğimizde, bu iki yatırımın hayata geçmesi için belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız ve ilimize yakışır bir sahayı inşa edeceğiz” diyerek seçim vaadinde bulunmuştu.