Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Uluslararası Medya Koordinatörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen kapsamlı medya programı, 14-18 Temmuz 2025 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
Programa 81 ilden 81 gazeteci ile birlikte, 41 farklı ülkeden gelen 120 yabancı basın mensubu olmak üzere toplamda 200 gazeteci katıldı.
Uşak’tan gazeteci Abdurrahman Yavuz’un da yer aldığı programın ilk gününde katılımcılar, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni ziyaret ederek, darbe girişiminin halkın direnişiyle nasıl bastırıldığını yerinde görme fırsatı buldu.
Bugün saat 14.00’te ise programın en önemli duraklarından biri olan TBMM ziyareti gerçekleşecek.
Katılımcılar, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını canlı olarak dinleyecek.
Program süresince ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Hafıza 15 Temmuz Müzesi ve İstanbul Valiliği gibi önemli duraklar ziyaret edilecek.